Проблемът с цените на храните изисква бързи решения сега и

...
 Проблемът с цените на храните изисква бързи решения сега и
Коментари Харесай

Нинова в Перник: Само временен таван на цените на храните ще спаси българските домакинства

 izbori_2023_v1_014

 

„ Проблемът с цените на храните изисква бързи решения в този момент и дълготрайна държавна политика отсега нататък. Служебни министри ни изясняват, че резултат от техните ограничения ще има след 6 месеца. Това е парадокс. Това е нищоправене. Веднага трябват ограничения. “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща с членове на партията и жители в Перник.

Пред присъстващите тя изясни какво се е случило във Франция преди ден: „ Френският министър на финансите Бруно Льо Мер разгласи, че френското държавно управление се е споразумяло с комерсиалните вериги за заледяване на цените на съществени артикули. 200 артикули ще се продават под 2 евро от 15-ти март и този таван на цената ще остане 3 месеца до 15-ти юни. А инфлацията там е едвам 7.2%. Само краткотраен таван на цените на храните от дребната потребителска кошница ще избави българските семейства “, безапелационна е тя.

По думите ѝ неолибералните клишета, че пазарът ще се саморегулира у нас, са остарели и несъответстващи на актуалните условия на рецесии, инфлация и беднотия.

 

„ Държавата би трябвало да прояви здрава ръка в този момент и да се погрижи за фамилиите. Дългосрочната политика изисква 4 стъпки, които ние Българска социалистическа партия сме подготвени да предприемем:

1. Възстановяване на “Напоителни системи “, с цел да осигурим поливно земеделие.
2. Увеличение на дотациите за плодове, зеленчуци, мляко и месо за сметка на 5-6 огромни зърнопроизводители.
3. Елиминиране на прекупвачите, посредством създаване на държавни тържища и борси, където производителите да излагат непосредствено продукцията си.
4. Строг надзор на границата с трети страни за прекъсване на контрабанда и импорт на занижени цени. Българската земя може да храни българския народ с чиста, вкусна и по-евтина храна “, изясни тя.

В края на срещата водачът на Българска социалистическа партия прикани присъстващите: „ Да! Можем да го реализираме. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината. "

 



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР